Franse les

Les voor gevorderde beginners

Deze lessen zijn speciaal voor degenen die al een basis hebben in het frans, en deze willen ophalen of verbreden. Steeds aan de hand van het materiaal van uw voorkeur leer ik u om te lezen en de naslagwerken te raadplegen wanneer nodig. Het is een boeiend proces! Indien u er aan toe bent beginnen we met schrijven.

Les voor gevorderden

Grammatica, vervoegingen, woordenschat, schrijfwijze, etymologie, poëzie, tekstenuitleg…: deze aspecten van de taal komen allemaal aan bod wanneer u een taal wilt leren schrijven en de complete schoonheid ervan wilt ervaren. U kunt iedere taal tot een bepaalde hoogte zonder externe hulp leren spreken en lezen, maar wilt u hem echt goed kennen dan zult u de stoute schoenen aan moeten trekken en kennismaken met de abstrakte regels van die taal. Het voordeel van de franse taal is dat de Académie Française niet om de paar jaar beslist om de franse woorden anders te schrijven. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de taal beter te leren kennen.

Ook hier help ik u mee. Aan de hand van de teksten waar u mee wilt werken leert u hoe de Franse grammatica functioneert, welke vervoegingen aan de orde zijn bij specifieke zinsconstructies, de verschillende structuren van de zin. Stijl en cultuur vormen dan de kers op de taart.